top of page
Search

Self care in corona tijden.

Je definitie van self care beperkte zich al tot rustig douchen met tijd voor een haarmaskertje. Maar op dit moment raak je niet verder dan met fancy zeep je handen wassen. 10 Keer per dag, dat wel.
Maar net nu, meer dan ooit, is het écht belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Het gaat erom dat je iets doet voor jezelf en alleen jezelf.


“Het beste nieuws? Er zijn geen regels rond self care.

Probeer elke dag tenminste een kwartier in te plannen voor die me-time. Dat je écht niet gestoord mag worden. Dat kwartier nemen ze je alvast niet meer af!


Hier wat inspiratie:


Een bad. Met extra schuim. Magazine erbij. Misschien een wijntje. Misschien een koekje. Misschien het hele pak. Wie weet dat. Het ziet ernaar uit dat bikini season wordt uitgesteld, doe er je voordeel mee.


Plan een virtuele apero met je vriendinnen via de houseparty app. Zo kan je zagen over je man en kinderen en de lockdown. Neem er een quarantini bij (Een martini die je alleen drinkt, indeed). De houseparty app is je nieuwe stamcafé. En het is er altijd happy hour.

Mediteer: Meditatie was altijd al een goed idee. Nu is het een must. Want als het al druk is in je huis, in je hoofd is het waarschijnlijk nog drukker. Een dagelijks meditatiemoment zorgt voor rust en balans. En het verhoogt ook je focus en concentratie. Die kan je wel gebruiken als je mails moet beantwoorden met een krijsende peuter op je schoot.

Beweeg. Doe een looprondje (wel afstand houden!) in je favoriete park. Kies een online workout sessie, er zijn massa’s studio’s die nu online gaan. Zet je favoriete muziek op en dance it out. Wat je doet maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar beweegt.


Maak een moodboard voor een toekomstig project waar je zoveel zin in hebt. De herinrichting van de living (je zoekt een exitstrategie voor de duplo), de rebranding van je site, je nieuwe lentegarderobe... Laat je inspireren. Virtueel kan dat op Pinterest. In real life werkt scheuren uit een magazine nog steeds prima.

Haal de doos met oude foto’s boven. Dat jaren 90 kapsel was fout, de feestjes fantastisch want je mocht dichter dan 1,5 meter bij elkaar staan en met meer dan 2 zijn.

Start een dankbaarheidsjournal waarin je elke avond drie dingen noteert waarvoor je dankbaar bent. Zoals dat kwartiertje me-time en die dikke knuffel van je dochter. Je geluksgevoel stijgt meteen en bovendien is het bewezen dat je ook beter slaapt als dankbaarheid een vast onderdeel is van je avondroutine.

5 views0 comments
bottom of page